FAQ

Här samlar vi vanliga frågor kring QoD

Frågor och svar fylls på löpande efter behov.

Q: Queens of Dreams drivs i ny regi. Hur är kopplingen till tidigare Queens of Dreams?

A: Queens of Dreams grundades 2005 och drevs fram till 2016. Därefter har Queens of dreams varit nedlagt fram till hösten 2018. Då gjordes en överenskommelse mellan oss och grundaren av Queens of Dreams kring att driva vidare Queens of Dreams i ny regi.

Q; Vem/vilka står bakom QoD?

A: Det här med anonymitet är förstås olika viktigt för olika personer, likaså sekretess och diskretion. Det får man ha respekt för anser vi. Diskretion och sekretess är något som är viktigt för oss inom QoD både för oss själva och för våra medlemmar. Som medlem får man förstås veta vilka är inom QoD. 

Q: Varför har ni exklusivt medlemskap?

A: Vi har valt ett annat upplägg än Queens of Dreams haft tidigare och skapar nu det vi själva saknat. Vi hoppas och tror att vår nya inriktning mottas positivt, samtidigt som vi vet att det givetvis inte passar alla. Det finns ett antal arrangörer av publika event vilket förstås är jättebra och vi besöker själva sådana. Samtidigt saknar vi en klubb inom Femdom med exklusivt medlemskap där vi i högre utsträckning är ett sällskap som ses, umgås och lär känna varandra på tillställningar av mer "privat" karaktär.

Q: Varför har män en högre avgift än kvinnor

A: Det är en stor skillnad på efterfrågan i en sådan här klubb mellan undergivna män och Dominor. Det är därför inget ovanligt med skillnad på prissättningen mellan män och kvinnor. Skillnad i prissättning fanns även i Queens of Dreams tidigare regi. Utöver det, jämlikhet är något som är bra men just inom Queens of Dreams är jämlikhet inte något som vi eftersträvar.

Q: Det är utlämnande information ni ber om i ansökan. Är det nödvändigt och kan jag lita på er sekretess?

A: Ja, du kan lita på vår sekretess. Vi är måna om vår egen sekretess på samma sätt som er. Om det är så att vi inte beviljar ansökan till QoD kommer ansökan att raderas. Beviljas ansökan kommer vi teckna ett sekretessavtal mellan oss för allas diskretion samt också för hantering av GDPR.

Ansökan skickas aldrig vidare eller sparas ned någonstans utanför vår mailhantering. Avseende mailhantering använder QoD "protonmail" som fokuserat på säkrare mailhantering exempelvis med End-End kryptering, läs mer på https://protonmail.com/security-details.

Angående den information vi frågar efter i ansökan, Queens of Dreams är en medlemsklubb och förutom god fördelning mellan Par, Dominor och singelmän vill vi kunna ha viss selektivitet kring de medlemmar som vi tar in som medlemmar. Vi har erfarenhet av medlemskap i en annan klubb inom BDSM i ett annat land där man har exklusivt medlemskap och där man skickar in ungefär samma information som vi frågar efter vid ansökan. Där har man även en personlig intervju innan man eventuellt blir medlem. En personlig intervju har inte QoD men vi har tagit inspiration av bl.a. ansökningsprocessen i den klubben. 

© Copyright Queens of Dreams